piatok 6. septembra 2013

Škaredá krabica

Ahojte , minulý víkend som nestíhala absolútne nič , som slamená vdova celé prázdniny a vyzerá to ešte na dlho a tak je organizácia na mne . Nebudem sa tu rozpisovať o tom ,ako sme zháňali všetko potrebné na nete a následne v papiernictve, to poznáte. Čo ma dostalo bolo , že ostalo na mne zrušiť obom chalanom vodné pólo, pretože po troch rokoch intenzívneho plávania sa môjmu staršiemu synovi,  ktorý je alergik prejavili zvláštne príznaky , po týždni tréningu  sa objavil odporný bronchitický kašeľ a zvádzali  sme s ním boj aj 5 týždňov ,nič nezaberalo a tak sme navštívili alergológa , ktorý nasadil lieky na astmu a to zázračne zabralo. S nasadenou liečbou sme to skúšali  , no kašeľ sa  opakovane vracal a vždy trvalo strašne dlho kým sa ho zbavil, tak sme to nakoniec vzdali a ja som to riadne oplakala... Kedže zorganizovať synov na tri rôzne krúžky bolo nad moje sily, tak som musela odhlásiť aj mladšieho... Ako balzam na moju dušu bolo zase to moje tvorenie , zmyslela som si v noci , že si potiahnem škaredú krabicu od prášku ,ktorá mi stojí medzi  ostatnými celkom peknými krabicami na práčke...







Vystrihnete obdĺžnik z látky navlečte na krabicu a odšijete rožky a obal je hotový ,presah hore som zahla do vnútra a zalepila chemoprenom.
 Rúčku som obháčkovala priadzou z jerseyovej plachty a na látku som nažehlila rámik z foto papiera a do neho nápis prací prášok.


 Nakoniec som tam napchala všetky čistiace prostriedky, prášok je v plechovej krabici .
Kôš na prádlo som si doniesla pred 4 mi rokmi až  z dovolenky  na Rabe , môj muž zúril :DDD prečo takú opachu musíme odtiaľ ťahať ...



No a aby sme si urobili malú oslavu na koniec prázdnin deti chceli pizzu, tak som robila tú osvedčenú podľa Jamieho -500g hl.múka ,300 ml voda ,1droždie a štipka soli ,cesto je skvele mäkkučké,  vyjdú z toho dva kruhy a pečiem ich na dvoch plechoch spolu v rúre.

 A suflé ... deti sa idú za ním zabiť a ja tiež :DDD

 Krásne tvorenie praje Erika!

1 komentár: